Alle voordelen overzichtelijk op een rij
Hieronder treft u alle voordelen van payroll in (regio) Eindhoven overzichtelijk onder elkaar:

• Geen (salaris)administratie
Een payrollorganisatie regelt de volledige administratie. Denk hierbij aan het opstellen van het contract en het aanmelden van uw medewerkers bij de betreffende instanties. Wat nu nog rest is het periodiek doorgeven van de gewerkte uren.

• Flexibiliteit in contractduur
Payrollorganisaties werken meestal met de ABU-CAO waardoor zij medewerkers gedurende 5,5 jaar een flexibel dienstverband kunnen aanbieden. Hierdoor blijft u zeer flexibel.

• Ziekterisico wordt weggenomen
Een zieke medewerker kost altijd meer dan u denkt. Omdat u een loondoorbetalingsverplichting heeft als werkgever, is het sowieso geldverspilling. Een payrollorganisatie neemt alle verplichtingen over bij langdurige arbeidsongeschiktheid.

• Besparing
Payrollorganisaties automatiseren de meeste processen omdat zij het werkgeverschap voor vele medewerkers van bedrijven overnemen. Hierdoor zijn zij in staat risico’s op te vangen en zaken voordeliger in te kopen. Kiest u voor payroll, dan kiest u dus zeker voor een besparing.

• Deskundige helpdesk
Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met een deskundige helpdesk die al uw HR-gerelateerde vraagstukken goed en adequaat beantwoordt. Deze helpdesk is zowel beschikbaar voor u als voor uw payrollmedewerkers.

De verschillen
In onderstaand schema ziet u precies wat kostentechnisch gezien de verschillen zijn tussen het zelf in dienst nemen van uw medewerkers ten opzichte van werken met een payrollorganisatie. U ziet het: als u alle facetten van het werkgeverschap bij elkaar optelt, bespaart u geld zodra u samenwerkt met een payrollorganisatie.