u bent hier: Payroll Amsterdam > Geschiedenis

Payroll Amsterdam

De site Payrolling Amsterdam is speciaal gericht aan HR-beleidmakers en werkgevers uit Amsterdam.

Meer weten?

Direct contact

Bel het gratis informatienummer

bel 0800 3334433

Bel mij

Direct informatie ontvangen

Bij ons kunt u rekenen op:

    • Snelle en heldere prijsinformatie
    • Betrouwbaarheid van dienstverlening
    • Hoge netrokkenheid
    • Kennis op het gebied van HR
    • NEN-4400-1 certificering
T 0800-3334433 (gratis)
E info@payrollingamsterdam.nl

Geschiedenis

Het woord 'payroll' vindt zijn oorsprong in Amerika. Het staat letterlijk voor 'loonlijst'. Toen er steeds meer Engelse woorden in onze zakelijke taal gebruikt werden, is ook het woord payroll een algemeen begrip geworden. In de loop van de jaren 80/90 is er een dienstverlening ontstaan. Deze dienstverlening legde een focus op de loonlijst waarop het personeel stond. Pas toen werd er een onderscheid duidelijk: er werden bedrijven gevormd die er op toegespitst waren om 'andermans' personeel op de loonlijst te nemen. PRO Payroll is, met een landelijke dekking, een gratis helpdesk en een NEN-certificering een dienstverlener die naast een correcte dienstverlening ook prettig en persoonlijk contact hoog in het vaandel heeft staan.


Zelf payrollen

Soms hoort u de vraag: "hoeveel mensen heeft die ondernemer op zijn payroll?". De strekking van die vraag is duidelijk: met het begrip payroll wordt hier geinformeerd naar het aantal werknemers op de eigen loonlijst van de ondernemer. De ondernemer stuurt in die situatie het personeel aan, heeft alle personeelsrisico's, contacten met de fiscus, risico's en doet alle personeelsadministratie.


Payroll voor een salarisadministratie

Wat men vaak hoort is: "zij verzorgen onze payroll". Met dit begrip payroll wordt een dienst bedoeld die de loonadministratie verzorgt. Hierbij blijft de medewerker juridisch in dienst van de opdrachtgever.


Payrolling anno nu

Wat ook vaak verteld wordt: "ons personeel staat bij een ander bedrijf op de payroll." In dit geval bedoelt men de payroll dienstverlening. Het personeel bedrijf A staat op de loonlijst van bedrijf B.